ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ


Αυτό που με βοήθησε και με οδήγησε στην επιτυχία είναι σίγουρα η προσωπική μου προσπάθεια αφού χρειάστηκε να θυσιάσω πολλές ώρες διαβάσματος για να εξασφαλίσω ότι έχω καλύψει κατά το δυνατόν περισσότερο την ύλη των πανελληνίων εξετάσεων. Πέρα όμως από αυτό, περισσότερο απ΄ όλα με βοήθησαν οι καθηγητές του φροντιστηρίου ΟΡΟΣΗΜΟ καθώς και οι σημειώσεις που μας έδιναν σε κάθε μάθημα. Προσπαθούσα κάθε φορά να λύσω όλες τις ασκήσεις που μας ανέθεταν οι καθηγητές και στο μάθημα έλυνα όλες μου τις απορίες σχετικά με τις ασκήσεις.


Το σύστημα διδασκαλίας του φροντιστηρίου με βοήθησε αρκετά αφού οι καθηγητές ήταν πάντα κοντά μου και πρόθυμοι να μου λύσουν οποιαδήποτε απορία είχα. Εκτός όμως από αυτό, είχα και την ψυχολογική στήριξη των καθηγητών μου, που είναι απαραίτητος παράγοντας για την επιτυχία.


Οι εκδόσεις του φροντιστηρίου ΟΡΟΣΗΜΟ στα περισσότερα μαθήματα ήταν αρκετά χρήσιμες αφού είχαν ασκήσεις με πολλά ερωτήματα που βοηθούσαν στην κατανόηση της ύλης του εκάστοτε μαθήματος. Επίσης πολύ χρήσιμα θεωρώ και τα διαγωνίσματα που γράφαμε κάθε βδομάδα, αφού μας δινόταν η ευκαιρία τακτικά να κάνουμε επανάληψη στην ύλη και να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας, ώστε να δούμε τι δεν έχουμε εμπεδώσει καλά και να επιμείνουμε περισσότερο.


Θεωρώ την καθοδήγηση των καθηγητών του φροντιστηρίου πολύ σημαντική καθώς με βοηθούσαν συνέχεια αφού έβλεπαν την αγωνία μου να πετύχω. Δεν αρνήθηκαν ποτέ να μου λύσουν οποιαδήποτε απορία ακόμα και αν δεν είχαν αρκετό χρόνο και τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτό.


Στα παιδιά που τώρα ξεκίνησαν την προετοιμασία για τις επόμενες εξετάσεις τους προτείνω να ακούν προσεκτικά τους καθηγητές τους, να διαβάζουν σε κάθε μάθημα και να μην αφήνουν να δημιουργούνται κενά. Να λύνουν έγκαιρα όλες τις απορίες τους. Επίσης τους προτείνω όσο μπορούν να θέσουν ένα στόχο σχετικά με την σχολή που επιθυμούν και να προσηλωθούν σε αυτό. Είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά αλλά πρέπει να ξέρουν ότι η πολύωρη και συστηματική μελέτη στο τέλος θα τους ανταμείψει.