Εκδηλώσεις

odigos 2010 10odigos 2010 11odigos 2010 13odigos 2010 12

odigos 2010 14odigos 2010 15zodigos 2010 16odigos 2010 17

 

 

 

10/01/2016

Εκδήλωση ΣΕΦΑ: "Όχι στην παραπαιδεία, Ναι στο φροντιστήριο"

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για άλλη μία φορά η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Money Show 2016.

Με σύνθημα «Όχι στην παραπαιδεία, Ναι στο φροντιστήριο» ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΦΑ Μπάμπης Νικολάου ανέπτυξαν στις ομιλίες τους το ρόλο του Φροντιστηρίου ως ασπίδα ενάντια στη σχολική διαρροή και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωποι των κομμάτων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Μιχάλης Μυτιληνάκης από το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Γραμματέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Τόλκας και ο βουλευτής Αττικής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

Οι ομιλητές επεσήμαναν τη συμβολή της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην δημόσια εκπαίδευση, την ανάγκη ο κλάδος να συμμετέχει στον εθνικό διάλογο που έχει ξεκινήσει για την παιδεία, αλλά και τη σημασία του voucher (κουπόνι εκπαίδευσης) με τους γονείς να μπορούν να επιλέγουν πλέον το είδος της ενισχυτικής διδασκαλίας που θα έχουν τα παιδιά τους.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Όπως κάθε χρόνο, η ΟΕΦΕ και ο ΣΕΦΑ τίμησαν ένα βετεράνο φροντιστή για την προσφορά του στον κλάδο. Ο κ. Ανδρέας Ζύρμπας παρέλαβε τιμητική πλακέτα για την συνεισφορά του και την πολύχρονη πορεία του στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

Photo 9
 

 

Ιδιαίτερη στιγμή για την εκδήλωση ήταν η βράβευση του αριστούχου των πανελλαδικών εξετάσεων Φαίδωνα Ανδρεαδάκη. Ο μαθητής από τη Λαμία συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 19.880 μόρια και είναι πλέον φοιτητής στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου δεσμεύτηκαν πως τα Φροντιστήρια θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά το κοινωνικό τους έργο. Η παροχή 5.000 υποτροφιών σε μαθητές οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση ήταν μόνο η αρχή και η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και το νέο έτος.